Nuova Simonelli voor de Home Barista's - Dutch

Klantenservice: +32 56 257 665

Onze producten

Intro image

Nuova Simonelli voor de Home Barista's

Donderdag 12 december 2019 19:09:00 Europe/brussels

In deze gids gaan we de Nuova Simonelli Musica vergelijken met de Oscar II. We zullen alle belangrijke details behandelen die u moet weten om u te helpen de juiste beslissing te nemen.

De Musica kort samengevat:
Deze espressomachine is ontworpen met hightech functies en zal de thuisgebruiker zeker imponeren. Als u op zoek bent naar een espressomachine met zowel stijl als functionaliteit dan is de Musica de juiste keuze.

Oscar II kort samengevat:
Thuisgebruikers houden van de eenvoudige functies van deze machine. Hij levert professionele resultaten in uw keuken, op kantoor of zelfs in een kleine zakelijke omgeving. Kies deze machine als u enkel basisfuncties vereist met een low-budget prijskwaliteit verhouding.

✦ Gelijkenissen ✦

Enkele groep

Deze compacte machines worden geleverd met één groep, waardoor ze ideaal zijn voor kleine horeca en home barista's.

Deze machines zijn niet geschikt om meerdere espresso shots na elkaar te maken in drukke shifts. In plaats daarvan zijn ze ontworpen om u in staat te stellen deskundige espresso's één voor één te maken, wat perfect is voor omgevingen met een langzamer tempo.

Pre-infusie

Met pre-infusie zullen deze machines een gelijkmatige extractie en dus een beter smakende espresso maken.

De pre-infusie systemen werken door een lage drukstroom van het water op je koffiepad te laten stromen en vervolgens zich te vermengen met de gemalen koffie voordat de waterstroom onder volledige druk wordt vrijgegeven.

Soft infusion system on nuova simonelli appia cb6d98fdaff23de180f1a5a5d440ab73

Wat dit wel doet, is voorkomen dat het water door middel van kanalisatie alle koffiedeeltjes bereikt, waardoor het niet in alle koffiedeeltjes terechtkomt. Het is ook handig om het effect van een onjuiste stopzetting die de extractie zou kunnen verstoren, te verminderen.

Omdat beide machines zijn voorzien van een pre-infusie-instelling, hoeft u deze voordelen niet te missen door te kiezen voor de ene machine boven de andere.

Warmtewisselaar

De warmtewisselaars in deze espressomachines zorgen voor een temperatuurconstante die belangrijk is voor het brewproces.

De temperatuur heeft een grote invloed op de smaak en de zuurtegraad van een espresso. Wanneer u de temperatuur instelt, wilt u dat deze zo constant mogelijk blijft om te voorkomen dat er schommelingen optreden en zo het resultaat kunnen veranderen.

De Nuova Simonelli Musica en Oscar II zorgen voor temperatuurstabiliteit terwijl u tegelijkertijd melk stoomt en je espresso zet. Dit wordt bereikt door water uit de boiler te halen en te verwarmen terwijl het naar de groepskop wordt geleid voor de juiste brewtemperatuur, die gescheiden is van de stoomtemperatuur.

Uiteindelijk zult u in staat zijn om espresso shots en melkschuim voor lattes en cappuccino's te bereiden zonder dat u de temperatuur goed in de gaten hoeft te houden, omdat deze al vrij stabiel is.

Push & Pull Stoomhendels.

Om deze machines ergonomischer te maken, heeft Nuova Simonelli push-pull hendels geïnstalleerd om het stomen te activeren. Het probleem met het draaien van een knop om het stoomkanaal te openen is dat het na een volle dag latte maken erg vermoeiend wordt.

Als je de machine niet te vaak gebruikt, is dat waarschijnlijk geen probleem, maar barista's zouden zeker kiezen voor de gebruiksvriendelijkere push-pull stoomtab die vriendelijker is voor hun polsen.

✦ Belangrijke verschillen ✦

Tijddosering vs. volumetrische dosering

Dit is een relatief klein verschil tussen de twee machines. De Musica heeft een programmeerbare volumedosering, wat overeenkomt met automatische dosering op basis van het shotvolume.

Met de Nuova Simonelli Oscar II programmeert u opnamen op tijd in plaats van op volume.

Waarom zijn deze functies nuttig? Programmeerbare dosering betekent dat de machine een deel van het werk voor u doet, waardoor u kunt multitasken. Een ander voordeel is dat het gebruikers van elk vaardigheidsniveau helpt om perfecte espresso shots te maken.

Musica handmatige doseringsknop

Hoewel beide machines programmeerbare doseringen bieden, is slechts de Nuova Simonelli Musica voorzien van een optionele handmatige doseer knop.

Naast de volumedosering kunt u kiezen voor handmatige dosering met de Musica. Om handmatig te brouwen, drukt u op de knop zowel om de brouwcyclus te starten als te stoppen, wat u volledige controle geeft en u in staat stelt om kortere of langere shots te trekken.

Handmatig doseren vergt wel meer finesse, maar het is een optie waar veel goed geïnformeerde barista's en home barista's graag toegang toe hebben.

Boiler aanduidingen

De Nuova Simonelli Musica en Oscar II zijn beide voorzien van boiler indicators, maar ze werken een beetje anders.

Op de Musica is een keteldrukmeter aangebracht waarmee u de exacte keteldruk in de gaten kunt houden, zodat u kunt zien wanneer de machine klaar is om espresso te zetten en te stomen.

De Oscar II heeft een lampje op het siliconen touchpad dat aangeeft wanneer de machine klaar is, wat in wezen hetzelfde doet als de Musica boilerdrukmeter.

Het indicatielampje op de Oscar II geeft u echter niet zoveel informatie en het kan nodig zijn dat u de Oscar II een beetje extra tijd moet geven tijdens de eerste opwarmtijd voor de dag, zelfs nadat het lampje uitgaat.

15974908 909678475839440 3876930364049761893 o cb6d98fdaff23de180f1a5a5d440ab73
74491330 10157706740902236 3537663148947406848 o cb6d98fdaff23de180f1a5a5d440ab73

Welke van de twee toestellen koop je nu best?

Het antwoord op deze vragen hangt af van de toepassingen waarvoor u de machine koopt.

Bent u een individuele koffieliefhebber en koopt u een espressomachine voor thuis of op kantoor? Dan is de Nuova Simonelli Oscar II een geweldige aankoop.

Het is net als de basisversie van de Musica met minder geavanceerde functies, maar met dezelfde mogelijkheid om hoogwaardige espresso te produceren.

Zelfs restaurants die enkel espresso verkopen kunnen gebruik maken van de Oscar II. Houd er wel rekening mee dat gebruikers moeten worden opgeleid om de brouwcyclus te starten en te beëindigen voor een goede extractie.

Voor kleine coffeeshops, hotels en bedrijven die dagelijks meerdere espresso's verkopen, is de Musica een betere investering.

De volumetrische dosering alleen al is enorm nuttig. Barista's kunnen op de brouwknop drukken en dan weer aan de slag gaan met het bestellen van meerdere drankjes, omdat de brouwcyclus automatisch zal eindigen.

Gebruikers in elke leerfase kunnen ook rekenen op een hoge mate van consistentie omdat de programmering menselijke fouten vermindert. De LED-lampjes op de Musica voegen een visuele waarde aan zowel de professionele sfeer als de espresso productie toe.

Echt, de Musica kan net als de Oscar II een geweldige machine zijn voor individuele home barista's en kantoormedewerkers, vooral omdat hij het beste biedt van zowel volumetrische als de handmatige doseringen.

Maar als het prijsverschil u twee keer aan het denken zet, zult u met de Oscar II niet aan kwaliteit inboeten.

13641018 797675360373086 2724820366150213175 o cb6d98fdaff23de180f1a5a5d440ab73
69794319 10157520147917236 7825924785522606080 o cb6d98fdaff23de180f1a5a5d440ab73

Gerelateerde nieuwsitems

Intro image

Schrijf je in
op onze nieuwsbrief