Nieuw - de Ankomn vacuumcanister om uw koffie langer vers te houden! - Dutch

Klantenservice: +32 56 257 665

Onze producten

Intro image

Nieuw - de Ankomn vacuumcanister om uw koffie langer vers te houden!

Donderdag 8 oktober 2020 15:00:00 Europe/brussels

Mensen hebben hun voorkeur voor een goede opslag van koffie. Het belangrijkste doel van deze post is niet om te bespreken of een vacuümcanister al dan niet de beste manier is om koffie op te slaan; in plaats daarvan maken we een lijst van enkele veelvoorkomende misverstanden en mythes over vacuümcanisters.

We weten allemaal dat er drie essentiële elementen zijn voor het bewaren van koffie, verlichting, zuurstof en vocht.

Zonder twijfel is UV-blokkering essentieel. Gebruik ondoorzichtige zakken, bussen of zet ze in een kast die licht voorkomt.

Voorkom een vochtige omgeving. Maar niet te droog om al het vocht te laten verdampen.

Het laatste deel, hoe het aroma te behouden en oxidatie te voorkomen is de meest controversiële kwestie.

Veel professionele baristas gaan een vacuümmachine en een plasticzak gebruiken om de koffiebonen vacuum in te pakken, vervolgens in te vriezen en dan pas vlak voor hun wedstrijd openen. Dit is een zeer gebruikelijke manier van koffiestorage in wedstrijden; het is echter niet geschikt voor 'gewone' koffieliefhebbers die thuis koffie drinken.

HIER KOMT DE EERSTE LEGENDE. HOE MOETEN WE DE KOFFIEBONEN BEWAREN? BEVRIEZEN OF OP KAMERTEMPERATUUR?

Men zegt dat er vocht wordt gegenereerd om de koffie sneller te laten stollen terwijl je de koffie invriest en het buiten de vriezer krijgt. Als u een canister of een koffiezak gebruikt wanneer de temperatuur verandert, zal vocht het stollen versnellen. Dit zal echter niet gebeuren als u een vacuümzak gebruikt, omdat er geen vocht in de vacuümzak ontstaat.

Kortom, ja, u kunt de vacuumzak invriezen in de diepvries. Maar als u een canister of een koffiezak gebruikt, is de kamertemperatuur beter.

DE TWEEDE LEGENDE IS DAT ALS JE DE LUCHT ERUIT HAALT OM HET TE VACUÜMEN, JE OOK HET AROMA ERUIT HAALT.

Het klinkt heel redelijk dat terwijl de koffie ontgast, en je het vacuum trekt om de lucht los te laten. Geleidelijk aan zal het aroma weg zijn omdat je de lucht en het aroma tegelijkertijd naar buiten duwt.

Koffie creëert aroma terwijl het wordt gebrand, en het maakt niet uit welke manier u gebruikt (eenrichtingsklepkoffiezak, -bus of -vacuümcanister), de koffie zal geleidelijk aan het aroma verliezen.

De invloeden van temperatuur en zonlicht zijn meer van toepassing dan de druk.

Terwijl we een zakje koffie op het dienblad leggen, dat direct in contact staat met de lucht, zullen we ontdekken dat het niet het aroma is dat het eerst weg is, maar dat het de geur is die het eerst komt. Dit komt omdat oxidatie sneller is dan vluchtigheid.


Sommige mensen dringen erop aan dat het aroma veranderd was terwijl ze een vacuümcanister gebruikten, daarom heeft Ankomn het met verschillende vacuumcanisters getest.

Uit onze test vonden we dat het veranderen van het aroma niet is omdat we de lucht eruit halen, maar omdat hun vacuümcanister binnen 1~2 dagen vacuüm verliest en lucht lekt zonder een goede afdichting.

Twee cruciale elementen van een goede vacuümdoos zijn, het laten gaan van de lucht en het goed afdichten ervan.

Als men de lucht alleen maar kan wegnemen, maar deze niet verzegeld kan houden, dan is het zeker geen goede opslagmethode.

Bij European Coffee Trip deden ze een experiment van 8 weken om te ontdekken welke methode het beste is voor de opslag van uw specialty koffiebonen:

DE DERDE MYTHE, IK HEB DE LUCHT UITGEPERST, DUS HET IS VACUÜM!

Sommige mensen denken dat wanneer ze de lucht uit hun koffiezakje knijpen het vacuüm wordt.

Sommigen denken ook dat het gebruik van producten zoals AIRSCAPE een vacuüm creëert!

Mensen worden bedrogen door hoe ze zich voelen! Terwijl mensen de lucht toe knijpen en de zak plat maken, denken ze dat er geen lucht meer is. De lucht wordt nog steeds langzaam getransporteerd, maar je kan de lucht gewoon niet zien.

Heb je ooit geprobeerd een vacuumzak te doorprikken? Het zal meteen opzwellen!

Naast het verwijderen van de lucht is een vacuümcanister ook een krachtig luchtdicht mechanisme. Als de luchtdichtheid slecht functioneert, zal de lucht langzaam doordringen om de gecreëerde negatieve druk te belemmeren.

Zelfs als hij niet wordt opgezogen, is ANKOMN TURN-N-SEAL nog steeds een luchtdichte bus. Daarom presteert het goed in de opslag van koffie. Haal de lucht eruit en sluit het af, dat is het echte principe van vacuüm!

Gerelateerde nieuwsitems

Intro image

Schrijf je in
op onze nieuwsbrief