WILT U TURKSE KOFFIE BIJ U THUIS OF IN DE KOFFIEBAR? - Dutch

Klantenservice: +32 56 257 665

Onze producten

Intro image

WILT U TURKSE KOFFIE BIJ U THUIS OF IN DE KOFFIEBAR?

Maandag 22 februari 2021 14:04:00 Europe/brussels

Wij hopen dat u gepassioneerd bent of zult worden door Turkse koffie. Maar zelfs als u dat niet doet, kunt u met de perfecte techniek toch een lekker drankje maken. Eerst moet de koffie worden gemalen; dit moet gebeuren vlak voordat u de drank gaat zetten. De maling moet heel fijn zijn, zoals talkpoeder. Als je moeite hebt om een molen te vinden die dit niveau van fijnheid kan bereiken.

Pro Barista G IOTA Dose grinder

Ik raad aan om de Pro Barista G-IOTA Dose grinder te kopen, deze grinder heeft een traploze verstelling, verdeeld in 90 schalen en dekt alle soorten koffie, zoals Espresso, Americano, French press koffie, Pour-over koffie en natuurlijk Turkse koffie!

PROBARISTA COFFEE GRINDER G-IOTA BLACK

Nu zijn we klaar om de koffie te zetten. Gebruik een espressokopje als maatbeker en giet 3 of 4 kopjes koud water in een cezve. Voeg vervolgens 3 of 4 platte theelepels suiker toe, maar meng het er niet doorheen.

Zet de cezve op het fornuis. Naarmate het water opwarmt, zal de suiker (als je die hebt toegevoegd) beginnen te karamelliseren; dit zal je koffie zoeter, ronder en lekkerder maken.

Wanneer het water kookt, haalt u het van het vuur en voegt u er 4 volle theelepels koffie aan toe. Deze keer goed mengen.

Zet nu de koffie weer op het vuur en houd het goed in de gaten. Het mengsel gaat rijzen; zodra het brouwsel kookt en de bovenkant van de cezve bereikt, haalt u het snel van het vuur en laat u het bezinken. U moet ook van de gelegenheid gebruik maken om het oppervlak met een kleine lepel om te roeren, alleen maar om de grotere bubbels kwijt te raken. Zet het dan snel weer op het vuur. Herhaal dit nog twee keer.

Als het de derde keer kookt, bent u klaar om het op te dienen. Haal het van het vuur en laat het 30 seconden staan. Verwijder met een theelepel wat schuim van de bovenkant van het brouwsel en doe dit in elk espressokopje. Giet vervolgens de gebrouwen koffie in elk kopje tot het ongeveer 5 mm van de bovenkant af is. Laat het een minuutje bezinken.

En daar ga je dan! Je hebt Turkse koffie gemaakt.

De video hieronder laat u perfect zien hoe u dit kunt doen met het JOHNY Traditioneel Turks koffiezetapparaat AK8-3

Maar ook al geneest Turkse koffie je verkoudheid niet of word je geen 100, een kopje van dit verrukkelijke drankje zal je dag zeker verbeteren - en misschien zelfs het begin zijn van een nieuwe liefdesrelatie met cafeïne. Wij hopen het in ieder geval.

Türk Kahvesi Bakir Cezve

Gerelateerde nieuwsitems

Intro image

Schrijf je in
op onze nieuwsbrief